Kruidkoek

Een lekkere luchtige kruidkoek is makkelijker te bakken dan je zou denken.

300 gram bloem

250 gram donkerbruine basterdsuiker

1 eetlepel bakpoeder

3 eetlepel koek of speculaaskruiden

Kwart theelepel zout

350 ml karnemelk

2 eetlepels honing

175 gram rozijnen eventueel geweld

100 gram gemengde noten voor bovenop de koek

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng eerst alle droge ingrediënten.
    Voeg de karnemelk en de honing toe en klop even goed door.

    Bekleed een cakeblik met bakpapier.

    Vul de vorm en bestrooi met de noten.

    Bak de cake 55 minuten op 160 graden onderin de oven. (Let op verwarm je oven echt goed voor. Doe de priktest met een stokje of breinaald als deze droog eruit komt is ze goed anders nog 10 minuten baktijd erbij tellen)

    Laat de cake afgedekt afkoelen en bestrijk de bovenkant met een gelei of jam naar keuze. Bewaar de koek in plastic folie of een afsluitbare doos.

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marry schreef:

    55min op 160 gr is bij mijn oven helaas niet voldoende .De koek was echt lang niet gaar.

    Like

    1. Juanita schreef:

      Hier hetzelfde probleem. Hoe lang heb je de koek in de oven gelaten om hem toch gaar te krijgen?

      Like

      1. ingrid3220 schreef:

        De mijne is perfect gaar bij 55 minuten.nu verschilt elke oven van juiste temperatuur, even de protest doen komt een satestokje er kleverig uit zet de koek er dan 10 minuten langer in. Zorg dat je oven goed is voorverwarmde minimaal 15 minuten. Hete luchtfunctie gebruiken.

        Like

  2. Monique schreef:

    Bestrijkt je de cake met jam als hij pas gebakken is of als hij afgekoeld is aub?

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Na het bakken en afgedekt afkoelen dan droogt de koek niet uit

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s