Een lekkere luchtige kruidkoek is makkelijker te bakken dan je zou denken.
300 gram bloem
250 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel bakpoeder
3 eetlepel koek of speculaaskruiden
Kwart theelepel zout
350 ml karnemelk
2 eetlepels honing
175 gram rozijnen eventueel geweld
100 gram gemengde noten voor bovenop de koek
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng eerst alle droge ingrediënten.
Voeg de karnemelk en de honing toe en klop even goed door.Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Vul de vorm en bestrooi met de noten.
Bak de cake 55 minuten op 160 graden onderin de oven. (Let op verwarm je oven echt goed voor. Doe de priktest met een stokje of breinaald als deze droog eruit komt is ze goed anders nog 10 minuten baktijd erbij tellen)
Laat de cake afgedekt afkoelen en bestrijk de bovenkant met een gelei of jam naar keuze. Bewaar de koek in plastic folie of een afsluitbare doos.
55min op 160 gr is bij mijn oven helaas niet voldoende .De koek was echt lang niet gaar.
LikeLike
Hier hetzelfde probleem. Hoe lang heb je de koek in de oven gelaten om hem toch gaar te krijgen?
LikeLike
De mijne is perfect gaar bij 55 minuten.nu verschilt elke oven van juiste temperatuur, even de protest doen komt een satestokje er kleverig uit zet de koek er dan 10 minuten langer in. Zorg dat je oven goed is voorverwarmde minimaal 15 minuten. Hete luchtfunctie gebruiken.
LikeLike
Bestrijkt je de cake met jam als hij pas gebakken is of als hij afgekoeld is aub?
LikeLike
Na het bakken en afgedekt afkoelen dan droogt de koek niet uit
LikeLike