Een goed vullende gebonden soep met veel groentes.
- 1 knolselderij in stukken gesneden
- 4 grote aardappels in stukken
- Een halve bloemkool in stukken
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- Scheut olijfolie
- Eetlepel zeezout
- Theelepel zwarte peper
- Flinke snuf foelie en piment en komijn
Doe bovenstaande ingrediënten in een pan met dikke bodem samen met de olijfolie en bak dit 10 minuten aan. Voeg hierna 3 liter water toe en 1 liter melk, en laat de soep gaar worden. Als alles gaar is pureren.
- 1 winterwortel kleingesneden, 2 stengels bleekselderij fijngesneden , half bosje peterselie, 200 gram doperwten
In een ander pannetje in een halve liter water deze in 10 minuten gaar koken. Voeg dit geheel aan de soep toe als deze gepureerd is.
Server met wat stukken brood en een schepje doperwtjes in een diepe kom.