Pureetorentjes lekker bij stoofvlees en Rode kool, ik gaf ze wat extra bite met parmezaanse kaas en pulbiber chilivlokken. Maak ze van tevoren dat kan makkelijk een dag of 4, daarna alleen afgrillen. Of vries ze in.
600 gram kruimige aardappels
100 gram zachte roomboter
50 gram parmezaanse kaas fijn geraspt
Halve theelepel zeezout
Halve theelepel pul biber, chilivlokken
2 eieren
Kook de aardappels gaar, giet ze af en laat ze even 10 minuten droogkoken op heel laag vuur.
Doe in een schaal de roomboter in blokjes en knijp de aardappelpuree door de knijper fijn. Voeg de chilivlokken en zout en parmezaanse kaas toe.
Klop de eitjes los en meng deze met een platte garde goed door de puree heen.
Vul een spuitzak met kartelspuit nr 10. Vet een grote ovenschaal in met boter en spuit torentjes van de puree in de schaal.
Bak ze 20 minuten op 180 graden tot er een mooi korstje op zit.


