Op werkdagen waaŕ ik weinig tijd heb om overdag te lunchen maak ik graag een vullend maaltje meestal een eiwitshake die ik kan meenemen maar een uit de oven havermout ontbijtje die eventueel snel opgewarmd kan worden vult ook prima. En zo koolhydraatarm mogelijk. Omdat het mijn enige maaltje overdag is dan mag er iets meer in zitten van mij dan normaal savonds eet ik dan gegrild vlees of vis met een salade. Mijn werkdagen zijn zeer energiek dus daar heb ik ook wat energie voor nodig. Ik geef 2 variaties de bereidingswijze is hetzelfde maar het aantal koolhydraten is anders.
Versie 1 met 35 gram koolhydraten
30 gram havermout, halve banaan, 100ml ongezoete melk naar keuze ik nam amandel of soja, 1 el sukrin gold suikervervanger, 0.5 el kaneel, 2 eetlepels suikervrije chocolade ter decoratie
Alles blenden met de staafmixer op de chocolade na, in een ovenschaaltje schenken chocolade erover strooien en 25 minuten op 180 graden bakken.
Versie 2 met 17 gram koolhydraten
15 gram kokosmeel, kwart banaan, 100 ml suikervrije amandelmelk, 1 suikervervanger sukrin gold, 0.5 el kaneel, 1 el proteinepoeder, 2 el suikervrije chocolade, suikervrije chocolade 2 eetlepels in stukjes, 1 el amandelsnippers, 2 el havermout
Alles blenden op de chocolade en de amandelschaafsel na, roer er de 2 el havermout doorheen, in een schaaltje schenken decoreren met chocolade en amandelschaafsel en 20 minuten bakken op 180 graden.
Laat het een 15 minuten afkoelen voor een wat stevigere bite of anders flink blazen als je trek hebt.



Variaties
Vervang de banaan voor wat blauwe bessen, aardbeien of noten
Voeg een eetlepel naturel cacaopoeder toe aan het beslag
Een ondiep breed schaaltje geeft een soort van pannekoek beleggen met een halve appel in schijfjes ook lekker
Specilaaskruiden gebruiken geeft een ontbijtkoek idee een eetlepel honing eroverheen is dan wel weer een traktatie. Of een suikervrije siroop gebruiken.