Ik zag een mooi stukje ossenstaart liggen in de supermarkt en dacht daar maken we even een slowcookstoof terwijl ik aan het werk ben. Lekker bij rijst of gekookte aardappels.. of bulgur of pasta.. overal bij dus.
- 3 stukken ossenstaart met flink vlees eraan
- 2 uien in snippers
- 200 gram wortel in stukjes
- 1 zoete puntpaprika
- 4 knoflook geperst
- 1 grote aardappel in stukken
- 1 liter verse tomatensaus of passata uit een pak
- 200 gram ontvelde tomaten in stukjes
- 1 eetlepel zeezout
- Halve theelepel selderijzaad
- Theelepel gerookt paprikapoeder
- Theelepel zwarte peper
- Eetlepel Provençaalse kruiden
Smeer de pan in met olijfolie en doe alle ingrediënten in de pan. Stel de slowcooker in op 8 uur low. Na 7.5 uur het vlees eruit gehaald en losgemaakt van het bot en weer in de pan erbij gedaan.