Lavendelscones

on

Ik maak graag diverse soorten scones zo ook deze zomerse variant die heerlijk geurt en heel smeuïg en luchtig is.

  • 370 gram patentbloem
  • Sap van 1 citroen en rasp
  • 120 ml volle melk
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Halve theelepel zout
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemen fijngemalen
  • 100 gram roomboter of kokosolie
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng dit alles tot een kleverig deeg en schep met een ijsboltang met 5 cm tussenruimte op een bakplaat.

Bak de broodjes af in 25 a 30 minuten op 180 graden.

Ik heb de broodjes besprenkeld met 50 gram poedersuiker en een eetlepel rozensiroop gemengd tot een papje in lijntjes over de scones getrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s