Goudse moppen

Een van de eerste koekjes die ik ooit bakte. En het meest gekochte koekje door mijn moeder toen ik klein was zaten deze regelmatig in de koektrommel. Ik kwam het filmpje tegen van Cees Holtkamp en dacht die moeten straks de koektrommel in.

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • Theelepel citroenrasp
  • Snuf zout
  • Grove tafelsuiker om door heen te rollen

Kneed hiervan een mooi egaal deeg en rol er een paar rolletjes van ongeveer 5 cm doorsnede rol deze in bakpapier en leg ze in de koelkast voor een uurtje om op te stijven. (Als je ze niet koel laat worden dan lopen ze teveel uit dus dit is wel heel belangrijk)

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.

Rol de rollen deeg door de suiker en snijd er plakjes van 1 cm van. Ze lopen iets uit dus houd enkele centimeters afstand tussen de koekjes.

Je kunt voordat je het deeg gaat vormen er ook bv nootjes of kaneel door kneden of stukjes chocolade naar smaak.

Bak de koekjes 15 minuten op 170 graden.

De koekjesdeeg rollen kan je lang bewaren ook in de vriezer dan heb je altijd koekjesdeeg voorhanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s