Amaretti zijn van die knisperende luchtige amandelkoekjes die overheerlijk smaken in desserts of gewoon bij de koffie die maak je in een handomdraai. Denk aan een Italiaans terras aan zee.. want wat zijn ze lekker.
200 gram amandelmeel
200 g fijne tafelsuiker
3 eiwitten
halve theelepel vanilleextract enkele druppels amandelextract
halve theelepel bakpoeder
6 eetlepels poedersuiker en een zeef je om te bestrooien voor het bakken
(Bij te dun beslag wat maizena toevoegen)
- Oven voorverwarmen op 160 graden.
- De eiwitten stijfkloppen met een halve theelepel amandelextract
- Het amandelmeel mengen met de suiker, het bakpoeder en door de eiwitten spatelen.
- Het moet een dik mengsel zijn en anders een eetlepel maizena toevoegen
- Spuit het deeg in kleine rondjes met een gladde spuitmond op de bakplaat bekleed met bakpapier.
Neem een fijnmazig zeefje en bepoeder de hoopjes met een waas van poedersuiker. Druk met een vochtig kwastje de hoopjes iets platter.
- Ongeveer in 20 minuten gaar en bruin bakken en laten afkoelen Op het bakpapier.
- Amaretti filmpje hierop zie je de juiste dikte van het beslag/deeg als het te dun is dan krijg je uitgelopen koekjes dus daar moet je goed op letten.