Een krokante koekbodem met noten en dadels en kokosolie erg lekker en prima geschikt voor kleine en grote taarten. Vandaag maakte ik mini taartjes het deeg is ook geschikt voor een bodem van 20 cm net opstaand randje van 1 cm
200 gram speltmeel volkoren, 70 ml gesmolten kokosolie, 5 fijngemalen dadels, eetlepel citroenrasp, 3 eetlepels granola dust fijngemalen, 50 gram Cranberries, 1 eiwit, 1 theelepel bakpoeder
- Draai van deze ingrediënten een brokkelig deeg
- Vul hier 12 ronde vormpjes mee of 1 grotere vorm van 20 cm met een klein opstaand randje
- Doe een dun laagje appelvulling op de koekbodem(s) bestrooi met wat amandel schaafsel
- bak ze 20 minuten op 180 graden.
- Vegan versie vervang het eiwit voor 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 el water en laat in de appelvulling de roomboter achterwege voeg eventueel een el malle syrup toe.