Er zijn van die nagerechten die je meestal alleen met feestdagen eet of in restaurants. Jammer eigenlijk want vaak zijn ze goed thuis te maken, zo ook de heerlijke zijdezachte Zabaglione
- Voor een mooie zabagliogne neem je per persoon per glas 1 eigeel en 1 eetlepel fijne tafelsuiker en 25 ml limoncello of andere dessertwijn
- Zet een grote pan met water op waar je au bain Marie in kunt verwarmen, maar waar de kom het water niet raakt anders krijg je al gauw roerei
- Klop de eigelen met de suiker goed los en voeg de drank toe.
- Ga nu au bain marie doorkloppen met de garde of handmixer totdat de room luchtig en lichter is geworden van kleur en gebonden, ze komt dan ook iets in volume omhoog heb geduld hoe meer creme hoe langer het duurt.
- Schenk de creme in glaasjes en garneer met zest van een citroen of limoen
- Serveer direct! of binnen een paar uur als je ze gekoeld wil eten.
Gennaro laat op YouTube zien hoe je heel simpel en snel de perfecte Zabagliogne maakt.
De geschiedenis van de zabaglione gaat al eeuwen terug en kan je lezen op Coquinaria waar ook een recept op staat.
- Variaties gebruik een andere likeur naar smaak met hoog alcoholgehalte bv een Amaretto, Marsala, Limoncello
- Decoreer met chocoladeschaafsel of geschaafde amandelen, zest van sinaasappel, koekkruim van alles kan maar houd het subtiel.
Dit wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als advocaat?
LikeLike
Niet helemaal. Dit word luchtig geklopt en met andere soort drank verhouding
LikeLike