Zabaglione

Er zijn van die nagerechten die je meestal alleen met feestdagen eet of in restaurants. Jammer eigenlijk want vaak zijn ze goed thuis te maken, zo ook de heerlijke zijdezachte Zabaglione

  • Voor een mooie zabagliogne neem je per persoon per glas 1 eigeel en 1 eetlepel fijne tafelsuiker en 25 ml limoncello of andere dessertwijn
  • Zet een grote pan met water op waar je au bain Marie in kunt verwarmen, maar waar de kom het water niet raakt anders krijg je al gauw roerei
  • Klop de eigelen met de suiker goed los en voeg de drank toe.
  • Ga nu au bain marie doorkloppen met de garde of handmixer totdat de room luchtig en lichter is geworden van kleur en gebonden, ze komt dan ook iets in volume omhoog heb geduld hoe meer creme hoe langer het duurt.
  • Schenk de creme in glaasjes en garneer met zest van een citroen of limoen
  • Serveer direct! of binnen een paar uur als je ze gekoeld wil eten.

Gennaro laat op YouTube zien hoe je heel simpel en snel de perfecte Zabagliogne maakt.

De geschiedenis van de zabaglione gaat al eeuwen terug en kan je lezen op Coquinaria waar ook een recept op staat.

  • Variaties gebruik een andere likeur naar smaak met hoog alcoholgehalte bv een Amaretto, Marsala, Limoncello
  • Decoreer met chocoladeschaafsel of geschaafde amandelen, zest van sinaasappel, koekkruim van alles kan maar houd het subtiel.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Caroline schreef:

    Dit wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als advocaat?

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Niet helemaal. Dit word luchtig geklopt en met andere soort drank verhouding

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s