Ik vind zoetzuur dus echt heel erg lekker maar kreeg het niet voor elkaar om een echt goed recept te pakken te krijgen, vaak te zuur of te zoet of gewoon vies. Maar ik kreeg van mijn schoonmoeder een klein potje met goddelijk zoetzuur, homemade van haar buurvrouw uit het dorp… Op mijn knieën gelegen en gesmeekt om het recept et voila….
Zoetzuur van Courgettes
2 litermaten vol met courgettestukjes met schil in blokjes gesneden
2 grote uien in dunne schijfjes
1/2 liter biologische inmaakazijn
60 gram zout
300 gram suiker
1/2 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel selderijzaad
2 theelepels mosterdzaad
De courgettes en uien mengen met het zout en 2 uur laten staan. Goed uitspoelen in een vergiet en uit laten lekken.
Overige ingrediënten aan de kook brengen en courgettes en uien toevoegen, na 5 minuten uitzetten en 2 uur laten staan.
Alles weer aan de kook brengen en zachtjes 25 minuten laten pruttelen op laag pitje.
Het mengsel verdelen over potten en afvullen met het kookvocht. Na een week of 2 is het zoetzuur volledig op smaak gekomen.
Eventueel andere groentes toevoegen kan ook zoals: blokjes sweet peper, knoflooktenen, bloemkoolroosjes, blokjes wortel, sperciebonen, reepjes spitskool etcetera.
Al snel wat geproeft, maar het lijkt een blijvertje te worden, dit recept.
LikeLike
Leuk om te horen ik heb net ook weer 4 potten ingemaakt
LikeLike
wat is inmaakazijn? is dat speciale azijn?
LikeLike
In de meeste supermarkten Jannie inmaakazijn kopen dat heeft een iets hogere zuurgraad dan de gewone natuurazijn die je overigens ook kunt gebruiken
LikeLike