Zonder dressing is het maar een droge boel.. geen wonder dat de supermarkten meters met saus hebben staan. Maar die maken we gewoon zelf.. ja toch.
Basis salade saus 500 ml
Aan deze saus kan je allerlei verschillende kruiden en specerijen toevoegen en zo je eigen favoriete saus maken.
2 dl mayonaise, 1 dl zure room, 1 theelepel worcestersauce, 1 geraspte of gesnipperde ui, 1 eetlepel tomatenpuree, halve theelepel paprikapoeder, eetlepel gesnipperde peterselie, eetlepel citroensap
Alles mengen en goed koelen. In een potje zeker een week houdbaar.
TARTARE saus a la Ingrid
150 ml mayonaise, 50 gram augurkjes, 50 gram zilverüitjes, 1 theelepel persilade, peper en zout
De augurkjes en zilveruitjes fijnhakken en de overige ingrediënten toevoegen aan de hakmolen enkele seconden meedraaien. Sausje in een potje doen. Lekker bij vis of als dipsaus.
Kruidenyoghurtdressing
4 eetlepels mayonaise, 100 ml dikke yoghurt, 2 eetlepels vers gesneden kruiden zo fijn mogelijk, bieslook, basilicum oregano, tijm dus van alles een heel klein beetje en evt een snufje zout. Goed mengen en als het iets te dik is eventueel een beetje water toevoegen. Als je deze saus pureert dan word ze mooi lichtgroen.. óók leuk!
125 gram verse roomkaas, 100 cc slagroom 1 eetlepel gesnipperde dille, pepervlokken klein beetje, 1 eetlepel honing naar keuze . Alle ingrediënten goed opkloppen.