Aspergetijd er is dit jaar een overvloed aan asperges te koop op de markt. Vandaag er een schotel mee gemaakt voor uit de oven.
Voor 4 a 5 personen nódig
- 1 kilo aardappels grof geraspt
- 750 gram groene asperges, een stuk of 10 heel voor bovenop en de rest in stukjes
- 3 uien gesnipperd
- 3 teen knoflook geperst
- 100 ml slagroom
- 7 eieren
- Theelepel zwarte peper
- Halve theelepel zeezout
- Eetlepel tijm het liefst vers
- Grote ovenschaal
- Roomboter
- Handje tomaatjes in plakjes
- 75 gram oude boerenkaas geraspt
Vet een grote ovenschaal dik in met roomboter.
Bak de uien en de aspergestukjes even aan in wat olijfolie in een koekepan tot glazig.
Vermeng de aardappels, met de stukjes asperges en ui en zout peper en tijm. En doe dit in de ovenschaal.
Kluts de eieren met de room goed door elkaar en giet over de ovenschotel heen.
Verdeel de hele asperges hierover heen samen met de tomaatjes en de kaas en wat geschaafde roomboter.
Zet de schaal 75 minuten op 180 graden, dek de schaal de eerste 45 minuten af met aluminiumfolie.