Limoen kwarktaart

on

Een heerlijk verfrissende kwarktaart die super makkelijk te maken is.

Voor een springvorm van 26 cm.

Bodem

  • 200 gram biskwie kruimels
  • 100 gram roomboter gesmolten
  • 2 eetlepels kokosrasp

Neem een springvorm en leg een vel bakpapier onderop de bodem. Vet de rand in met een heel klein beetje olie of boter. En leg er een ring in van acetaatfolie, de olie kleeft de folie vast aan de rand.

Meng de gesmolten boter met de kruimels en de kokosrasp. Bewaar 3 eetlepels kruim in een bakje voor bovenop de taart, verdeel de rest van het kruim over de bodem en druk zacht aan.

Voor de vulling

  • 3 kiwi’s in plakjes gesneden van een halve centimer, de kontjes gebruik je niet, alleen de mooiste plakjes.
  • 500 gram volle kwark
  • 500 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • Sap van 2 limoenen
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 50 gram poedersuiker
  • Enkel druppels groene kleurstof ongeveer een halve theelepel
  • 8 blaadjes gelatine,geweekt in koud water.

Leg de blaadjes gelatine in het koude water.

Verwarm het sap met het water en de 50 gram poedersuiker. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het warme sap op.

Klop de slagroom stevig samen met de 80 gram poedersuiker, voeg de kwark en de kleurstof toe. Giet de lauwe sinaasappel en limoensap met de opgeloste gelatine er snel bij terwijl de machine klopt op hoge snelheid.

Zodra alles gemengd is stoppen met kloppen. Giet dit in de vorm op de bodem en strijk de randjes netjes glad. Zet in de koelkast 1 uur op te stijven.

Na een uurtje opstijven ga je de toplaag maken.

Groen laagje bovenop de taart

  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 50 gram poedersuiker
  • 150 ml sinaasappel sap
  • Halve theelepel groene kleurstof
  • 3 blaadjes gelatine in koud water geweekt

Verwarm het sap met de suiker en kleurstof en los de blaadjes gelatine hierin op, roer het even goed door.

Giet dit mengsel boven op de taart en zet deze weer in de koelkast voor nog minimaal een uur.

Voor leuke toefjes bovenop maak je een witte chocolade ganache.

Witte chocolade ganache

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 ml slagroom

Verwarm de slagroom met de slagroom in een pannetje en roer dit goed door en zet dit mengsel in een ruime schaal in de koelkast.

Als dit mengsel koud is klop je het stijf met de keukenmachine. Spuit met een kleine spuitmond nr 6 kleine toefjes bovenop de taart.

Zet de taart op een bord en verwijder de ring en de folie en de bodem.

*Ps. Ik had een restje appeltaartdeeg en daar bakte ik in 20 minuten op 180 graden een mooie bodem van en daar ging de koekkruimlaag overheen. Dit is niet noodzakelijk maar wel extra lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s