Ik ben sowieso een groot fan van gezuurde groentes, courgettes, wortel, komkommer noem maar op. Maar deze rode ui is toch ook wel heel erg lekker en zo klaar en simpel.
- 2 rode uien in dunne reepjes gesneden
- Ongeveer 200 ml witte wijn azijn, ik maak de azijn van een goede witte wijn
- Kwart theelepel zeezout
- Halve theelepel zwarte peper
- 1 theelepel palmsuiker gemalen
Verwarm de azijn en giet dit samen met alle andere ingredienten in een potje en schud deze totdat de suiker is opgelost. Bewaar na opening in de koelkast en gebruik de ui voor allerlei gerechten van salade tot broodje kaas bijna overal smaakt deze friszure ui heerlijk op.
Na een nachtje laten staan kan je de uien al gebruiken. Steeds met een schone vork er een paar uithalen dan blijft het potje fris.
Als de uien net het potje ingaan dan zijn ze nog niet geheel roze gekleurd zoals onderstaande foto. Na een dagje zijn ze al heel wat roder geworden.
Oh yum, ik koop dit altijd op de markten in Frankrijk… zulk heerlijk spul. Nu kan ik het zelf ook maken… maar eigen azijn maken? Heerlijk, al die recepten.
LikeLike
Azijn staat ook op de blog
LikeLike
Dit blijf ik maar maken en voeg steeds andere smaakmakers toe. De combinatie met wat knoflookazijn en oregano vind ik super.
LikeLike