Gepickelde rode ui

on

Ik ben sowieso een groot fan van gezuurde groentes, courgettes, wortel, komkommer noem maar op. Maar deze rode ui is toch ook wel heel erg lekker en zo klaar en simpel.

  • 2 rode uien in dunne reepjes gesneden
  • Ongeveer 200 ml witte wijn azijn, ik maak de azijn van een goede witte wijn
  • Kwart theelepel zeezout
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel palmsuiker gemalen

Verwarm de azijn en giet dit samen met alle andere ingredienten in een potje en schud deze totdat de suiker is opgelost. Bewaar na opening in de koelkast en gebruik de ui voor allerlei gerechten van salade tot broodje kaas bijna overal smaakt deze friszure ui heerlijk op.

Na een nachtje laten staan kan je de uien al gebruiken. Steeds met een schone vork er een paar uithalen dan blijft het potje fris.

Als de uien net het potje ingaan dan zijn ze nog niet geheel roze gekleurd zoals onderstaande foto. Na een dagje zijn ze al heel wat roder geworden.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Yvonne schreef:

    Oh yum, ik koop dit altijd op de markten in Frankrijk… zulk heerlijk spul. Nu kan ik het zelf ook maken… maar eigen azijn maken? Heerlijk, al die recepten.

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Azijn staat ook op de blog

      Like

  2. Caroline schreef:

    Dit blijf ik maar maken en voeg steeds andere smaakmakers toe. De combinatie met wat knoflookazijn en oregano vind ik super.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s