Een hele lekkere aardappelpuree mag jij mij voor wakker maken zo ook dit lente potje.
Gestoofde wortels
- 1 bos bospeen
- 50 gram roomboter
- 3 rode uien in stukjes
- Handje bieslook
- Peper en zout naar smaak
Snijd het loof van de bos wortels af en leg de bovenste 25 cm apart weg voor de puree.
Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Doe de wortels samen met de boter en de ui en de specerijen in een pan met dikke bodem en laat ze daarin zacht gaar stoven met de deksel op de pan.
Loofpuree
- 1 kilo aardappels geschild en in stukken
- 1 winterpeen in stukjes
- Loof van de bospeen
- 40 gram roomboter
- 100 gram creme fraiche
- Scheutje azijn
- Handvol peterselie fijngehakt
- Zwarte peper en zout
Kook de aardappels met de winterpeen gaar en giet goed af.
Haal het loof van de stelen, goed wassen, en gooi de stelen weg, hak het loof fijn.
Stam de aardappelen met de pureestamper en de boter azijn en specerijen tot een puree en voeg de kruiden en het loof toe. Proef even of het op smaak is.
Serveer met een vleesgerecht of een rode/witte wijnsaus bv. Ik had er vandaag een snitzel bij in rode wijnsaus en een propje fijngesneden romanasla. Hiervoor neem je 3 rode uien die je gaar stooft in 50 gram roomboter met een scheutje olijfolie. De snitzels meegebakken en er even uitgehaald om een 200 ml rode wijn toe te voegen, een eetlepel pepersaus en een eetlepel ketjap, dit inkoken tot de helft en de snitzels weer toevoegen nog even mee laten garen eventueel de jus wat verdunnen met water als ze te dik is geworden. Of binden met wat maizena als ze te dun is.