Alleen voor de geur zou je al stoofpeertjes opzetten. Wij hebben 1 boom met gieserwildeman die een wisselende oogst geeft. Zelf gebruik ik ook graag de st. Remy stoofpeer die is wat groter en ronder. De foto’s vannde gestoofde peertjes volgen nog..ze staan namelijk net op.
Voor een pan van 3,5 liter
- Ongeveer 2 kilo geschilde stoofpeertjes en ontdaan van pitten.
- 2 eetlepels kaneel
- 1 kaneelstokje
- Halve theelepel kardemom
- 1 fles volle rode wijn
- 8 eetlepels rietsuiker
Doe alles in de slowcooker en zet deze 4 uur op hoog of 8 uur op low.
Of alles in een gietijzeren pan op laag vuur 4 uurtjes
Bind het vocht aan het einde van de stooftijd met 2 eetlepels aardappelmeel opgelost in enkele eetlepels koud water en laat het nog een kwartiertje hierin pruttelen. Vul potten met deze hete peertjes en laat ze afkoelen en controleer of ze vacuüm zijn getrokken.