Bieten kaasspread

Bietjes helemaal hip tegenwoordig als carpaccio en salades, dus ik bedacht een bietenspread als dip of voor op toast, lekker fris en niet te bieterig volgens mijn testpanel.

  • 200 gram gekookte bietjes
  • 150 gram dikke volle yoghurt
  • 75 gram feta van schapen of geitenmelk
  • 1 teen knoflook geperst
  • Sap van een halve citroen
  • Halve theelepel komijn
  • Zwarte peper

Snijd alle ingrediënten fijn en maal ze in de hakmolen tot een prachtige felroze massa. Tot één week houdbaar afgesloten in de koelkast.

  • Varieer met de kaas, geitenkaas met een drupje honing erdoorheen malen is ook erg lekker
  • Garneren met wat gemalen en geroosterde nootjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s