De saus die je in Nederland bij veel Chinese gerechten krijgt, bij de fou jong hai enzo. Ook veelal in zakjes verkrijgbaar in de supermarkt. Geen idee waarom want ze is simpel te maken.
- Stukje verse gember geraspt, ongeveer 1 eetlepel
- 2 tenen geperste knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 4 eetlepels ananassiroop eventueel van een blikje ananas, zelf gebruik ik homemade ananasjam
- 250 ml water
- 2 eetlepels maizena opgelost in wat koud water
Fruit de gember en de knoflook aan in een scheutje olie, voeg de overige ingrediënten toe en roer goed om totdat de saus mooi gebonden is.
Variatie
- Een gesnipperd pepertje toevoegen aan de gember en knoflook voor wat meer pit of wat sambal
- Fruit zoals mangoblokjes of ananas is heel verfrissend