Scones wie lust dat nou niet, ik maak ze te weinig. Heerlijk als ontbijt maar onmisbaar voor de high tea. Met verse room en jam uiteraard een heerlijke versnapering. Vandaag maakte ik ze naar het recept (met kleine aanpassing) van Biggerbolderbaking een superleuke site om te volgen.
Scones 23 stuks van 7cm doorsnede
(En nee dat is echt niet teveel, je eet er zo 5 weg namelijk. )
- 680 gram bloem
- 23 gram bakpoeder
- 170 gram koude geraspte boter
- 110 gram lichtbruine basterdsuiker
- 120 gram gewelde rozijnen
- 300 ml volle melk
- 2 losgeklopte eieren
- 1 scone steker van 7 cm doorsnede of een glas van die afmeting
- 1 losgeklopt ei om te bestrijken
Verwarm je oven voor op 200 graden hete lucht.
Meng bloem met de boter en prak deze met een vork even goed door tot een kruimelige massa. Voeg bakpoeder en suiker toe.
Klop de melk met de eieren door elkaar en voeg dit toe aan het bloemmengsel samen met de rozijnen. Ik spatel dit altijd door totdat ik zie dat alle losse bloem is opgenomen en kneed het dan met de hand hoogstens 30 seconden door tot een dik deeg.
Bestuif je werkblad met bloem en druk het deeg met je handpalm uit tot ongeveer 3 cm dikte. Steek rondjes uit van 7 cm doorsnede en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de scones met ei en bak ze in 20 minuten af tot goudbruin op de onderste richel.
Tip wil je altijd scones in huis hebben, vries ze dan ongebakken per stuk in. 24 minuten afbakken en je hebt verse scones.