Cottagebread

Al kijkend naar de Great Britisch bake off zag ik een leuk brood voorbij komen. Een cottagebread 2 bollen op elkaar die wilde ik ook wel even maken, volgens Paul Hollywood een mooi brood en als Paul het zegt dan geloof ik het direct . Het recept is niet moeilijk te vinden maar ik heb een eigen recept aangepast naar mijn manier van brood bakken met de no knead methode.

Cottagebread

  • 500 gram patentbloem
  • 50 mg vitamine c tablet verpulverd
  • 11 gram droge gist
  • 7 gram zout
  • 350 ml lauwwarm volle melk
  • 50 gram zachte roomboter

Klop hiervan een soepel ietwat vochtig deeg en laat deze afgedekt 8 uur op de keukentafel staan.

Bestuif je werkvlak en het gerezen deeg met bloem. Schep het op he werkvlak en vouw het 4 keer dubbel.

Snijd het in drie delen van groot naar klein. Vorm eerst de grote bol. Eerst nog even platdrukken en een keer of 4 vouwen en daarna opbollen en op de bakplaat leggen.

Daarna de 2e en 3e bol hetzelfde doen en op elkaar stapelen. Neem een dikke pollepel en draai deze om even in de bloem dippen en in het midden van boven naar beneden duwen door de drie bollen heen, een paar keer in het midden goed naar beneden duwen.

Bebloem de 3 bollen rijkelijk. En snijd rondom de onderste bol zeker verdeeld enkele keren diep in, minimaal een centimeter. Herhaal dit met de 2e bol de 3e bol is klein daar doe ik niets mee verder.

Laat het brood nog 45 minuten narijzen afgedekt ik gebruik daar een hoge beslag kom voor om af te dekken en zet het bakblik boven op een kom heet water of de afwasbak.

Ondertussen verwarm je ook de oven voor op 220 graden. En zet je onderin een cakeblik met heet water dan kan er mooi stoom ontstaan.

Als je ziet dat het brood aardig gerezen is dan zet je het op de onderste richel en bak je het brood 30 minuten op 220 graden mooi bruin.

Ik laat brood vaak nog even 10 minuten in de oven staan als de oven af is geslagen en uitstaat, met de deur op een kier voor een lekkere knapperige korst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s