Vroeger kochten wij de potjes piccalilly van Kuhne in de supermarkt en aten we die bij van alles op van een boterham met kaas tot een flinke schep bij een ovenschotel. Op Facebook is er een geweldig leuke groep waar je de meest heerlijke inmaakrecepten tegenkomt kijk maar eens op Wecken is hip via deze groep kwam ik ook de meest heerlijke inmaak en weck recepten van weckenonline tegen. Het recept is van Carmen Zuidervaart ik heb het alleen doormidden gedeeld met een kleine aanpassing want 2.8 liter piccalilly is nogal wat. Maar als je het proeft vlak na het maken..tsjonge erg lekker is het nu al. Volledig op smaak is het na een maand.
Voor 1.4 liter piccalilly
- 200 gram bloemkool
- 100 gram wortel
- 100 gram boontjes
- 1 ui gesnipperd
- 180 gram courgette
Al deze groenten klein snijden in stukjes van maximaal een centimeter.
- 750 ml kruidenazijn
Kook de groentes 15 minuten in de azijn.
Voor het kruidensausje meng
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel kerrie massala
- Halve theelepel gember
- Halve theelepel zout
- 3 theelepels mosterdpoeder
Meng dit met 500 ml koud water tot een egaal papje en voeg dit toe aan het groente-azijnmengsel even goed roeren en laat dit nog 5 minuten zacht koken.
Doe de hete piccalilly in potten en laat ze vacuüm trekken. Ze zijn een jaar houdbaar ongeopend. Geopend enkele weken in de koelkast.