Romige kippensoep

Echt een zaterdagmiddag voor een lekker soepje. Snel klaar en erg lekker

Grote soeppan ongeveer 3 liter soep

2 kippebouten, halve prei fijngesneden, halve winterwortel fijngesneden, 1 ui fijngesneden, 3 stengels bleekselderij, 2 biologische bouillonblokjes, peper, 200 cc slagroom of creme fraiche, peterselie een paar takjes, 1 eetlepel gedroogde bouillongroentes

De kippebouten even aanbakken in de soeppan alle groentes en de bouillonblokjes erbij doen en 2.5 liter heet water en de kip een uurtje laten garen. Kip uit de soep halen en laten afkoelen. Met de staafmixer de soep pureren en de room toevoegen en eventueel wat zwarte peper naar smaak. Kip plukken en in stukjes bij de soep doen. Wat peterselie fijnsnijden en over de soep verdelen.

VARIATIES

Voeg 4 tenen knoflook toe voor een mediterrane smaak

Wat pasta en zongedroogde tomaatjes in stukjes, knoflook en stukjes bleekselderij en bloemkool voor een gevulde soep

3 eetlepels Surinaamse pindakaas en een eetlepel sambal voor een pittige pindasoep met in het kommetje een gekookt ei en eventueel wat taugé

Vervang de room door een zoete aardappel en laat deze meevaren met de kip en groentes voor een lekkere aardappelsoep en een theelepel pulbiber

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Anita Dubois schreef:

    Hallo Ingrid, ik wil de kippensoep binnenkort maken, wat bedoel je met bouillongroentes?

    Gr. Anita

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Ik droog zelf altijd soepgroentes en die maal ik fijn tot hele kleine stukjes die ik dan aan de soep nog toevoeg je kunt het ook eventueel weglaten of vervangen door wat extra verse soepgroenten

      Like

Geef een reactie op ingrid3220 Reactie annuleren