Makkelijke zondag. De zon schijnt volop en een half uurtje keuken vind ik wel genoeg. Dus pasta er kipgerecht en komkommersalade gaat het worden.
Kipballetjes
3 dijenfilets fijngehakt tot gehakt met een eetlepel gehaktkruiden, peper en zout, theelepel provenciaalse kruiden eetlepel maizena
Balletjes draaien en licht bakken in wat olijfolie
Tomatenpesto roomsaus
1 pak passata of een blik tomatenblokjes, eetlepel Italiaanse kruiden, theelepel gerookt paprikapoeder, peper zout, 1 knoflookteentje, half potje crème fraiche, deze ingrediënten voor de tomatensaus bij de balletjes gieten en zacht laten pruttelen
Basilicumblaadjes handvol pureren samen met handje cashewnoten en 50 gram parmezaanse kaas en 2 el olijfolie
Dit bij de tomaten spartelen en vuur uitzetten.
In een pan met ruim water pasta koken met een bouillonblokje naar keuze, afgieten en de pasta bij de tomatensaus roeren en nog even doorwarmen en serveren in diepe kommen.
Komkommersalade
Slierten draaien of snijden van komkommer, 2el appelzaijn, peper zout, en een handje bieslook erbij knipperen en even op smaak laten komen als de pasta kookt.