Gekonfijte sinaasappelschilletjes in chocolade 

Een quilty pleasure van vroeger, mijn oma haalde ze bij de banketbakker en dan mocht je er 1 opknabbelen, hemel op aarde, de combinatie van sinaasappel met chocolade die wegsmolt in je mond.

In Spanje worden ze gemaakt met zeer bittere sinaasappels en dan is het recept wat ingewikkelder maar omdat we die in Nederland slecht kunnen krijgen kan je ze vrij snel maken. Ze zijn zeer lang houdbaar door het confijten wat in feite gewoon een manier van conserveren in suiker is. Ik maak de helft gedipt met pure chocolade en de andere helft om te gebruiken in gebak beslag etc. De siroop is ook goed te gebruiken dus er gaat behalve de pit niets weg van de sinaasappel, het sap zit al in de ontbijt fles.

Sinaasappelschilletjes geconfijt

6 handsinaasappels uitgeperst en ontdaan van de vliesjes en vruchtvlees(met een lepel van de schil schrapen), 500 gram suiker voor de siroop, 500 cc water,  300 gram fijne tafelsuiker om door te wentelen, 200 gram pure chocolade.

De schillen in dunne reepjes snijden deze opzetten in een pan met water en ongeveer 5 minuten koken, afgieten en nogmaals 5 minuten koken. Dit is om de bittere smaak te verwijderen.

De suiker 500 gram mengen met 500 cc water en aan de kook brengen de schilletjes erbij roeren en 2 uur zachtjes laten confijten ze zien er dan glazig uit.

Uitspreiden op bakpapier in rijtjes en 1 voor 1 door de suiker wentelen.  De chocolade smelten en het gewenste aantal in de pure chocolade dippen, op bakpapier laten drogen. Beide soorten in blazen potten bewaren of cadeau geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s