Een heerlijk bijgerecht is kisir. Een bulgursalade die rood gekleurd is door de tomatenpuree. Ik maak het sochtends en zet het dan in de koelkast om savonds te eten.
Voor 4 personen
- 400 ml grove bulgur maatbeker gebruiken je hebt evenveel massa bulgur nodig als water
- 400 ml kokend water
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels ajvar
- 2 uien in reepjes
- 1 grote zoete puntpaprika in blokjes
- Halve komkommer in blokjes
- Bosje peterselie of koriander fijngesneden naar keuze
- 3 bosuitjes fijngesneden
- Theelepel komijn
- Theelepel paprikapoeder
- Pulbiber of zwarte peper naar smaak toevoegen.
Neem een ruime kom met deksel. Vul deze met de bulgur en het kokende water en 1 eetlepel tomatenpuree roer goed door en dek af.
Fruit de ui en paprika tot ze gaar zijn in een koekepan doe de tomatenpuree en de ajvar erbij en een paar eetlepels water meng alles heel goed en laat even indikken.
Voeg alle ingrediënten toe aan de bulgur en roer goed door, en er koud weg tot gebruik.
Ps.De ajvar kan je weglaten maar ik vind het een heerlijke smaak geven het is een puree van zoete puntpaprika en aubergines. Verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse supermarkten.
Hoi Ingrid. Dit is heel lekker. Ik kon alleen niet wachten om het af te laten koelen 🙂 De bulgur werd bij mij op deze manier niet gaar dus die heb ik alsnog even moeten laten koken.
LikeLike