Lekkere 16 smeuïge blokjes koek met knapperige noten en caramel op een kokoskoekbodem.
- 100 gram patentbloem
- 120 gram gesmolten roomboter
- 100 gram geraspte kokos
- 100 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
Kneed hiervan een kleverig deeg en laat even een half uurtje staan, dan kan de kokos wellen.
- 150 gram noten grof gehakt
- 1 blikje gecondenceerde melk
- 100 gram grof gehakte pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een vorm van 25x25cm met bakpapier.
Verdeel het deeg eroverheen en bak dit 12 minuten op 180 graden.
Strooi de chocolade over de bodem.
Giet het blikje gecondenceerde melk over de bodem en strooi hierop de noten. Druk de noten wat aan en bak nog 25 minuten in de oven.
Laat de koek afkoelen en snijd ze in stukjes.
kan je de gecondenseerde melk eventueel vervangen door het dikke gedeelte van kokosmelk ?
LikeLike
Ik zou dan eerder gecodendeerde kokosmelk gebruiken of kokoscreme en bovenop wat suiker strooien om de noten toch dat caramelachtige smaakje te geven
LikeLike
Zou ik ook muesli kunnen gebruiken ipv van noten ?
Lekker recept ga het zeker uit proberen.
LikeLike
Muesli zou te slap worden na het bakken. Ik zou noten of pinda’s gebruiken in ieder geval iets wat niet zacht kan worden
LikeLike
Kan ik deze koek ook invriezen?
LikeLike
Ja hoor dat kan. Na ontdooien wel heel plakkerig dus in porties invriezen in bv een papieren muffinvormpje
LikeLike
Sinds half mei heb ik deze taart 4 keer gebakken, door iedereen zeer gewaardeerd.
LikeLike
Wat leuk om te lezen!
LikeLike