Chocolademousse

on

Een klassieker maar overheerlijk en heel simpel te maken. Met slechts enkel ingrediënten.

3 verse eieren

100 gram kristalsuiker

Snufje zout

150 gram pure chocolade callebaut bij voorkeur

250 ml slagroom

Klop de slagroom lobbig tot bijna stijf.

Verwarm een steelpan en zet daarop een passende schaal en smelt de chocolade al roerende. Haal de schaal ervan af als de chocolade gesmolten is.

Klop in een andere schaal de eitjes met de suiker au bain Marie lauwwarm en haal ze ervan af en klop met de keukenmachine koud en luchtig.

Spatel de lauwe chocolade erdoorheen. En daarna de slagroom. Als het allemaal mooi luchtig gemengd is in een bakje doen en in de koelkast op laten stijven.

Makkelijk een week houdbaar als je ervan af kunt blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s