Gevulde mandarijntjes

Het deed mij aan vroeger denken gevulde mandarijntjes en sinaasappels alleen dan niet met de zwitserse room als vroeger maar iets fijner een vulling die lijkt op parfait maar niet bevroren gaat worden.

Gevulde mandarijnen

– 10 grote clementines met dikke schil

– 1 x rasp van de schil van de mandarijn

– 4 eetlepels grand manier

– halve tonkaboon geraspt of merg van een vanillestokje

500 ml slagroom

3 eigelen

5 eiwitten

2x 50 gram poedersuiker

2 eetlepels poedersuiker

3 blaadjes gelatine

Snijd de mandarijnen doormidden en haal voorzichtig de parten met een lepel uit de helften. Leg de helften weg totdat je ze gaat vullen.

Week 3 blaadjes gelatine in een kom met koud water

Knijp het sap uit de mandarijnen in een stalen kom. Die je als au van Marie kom gaat gebruiken. Zet vast een pan op met water en breng deze tot net aan de kook.

Vermeng het sap, de drank, met 50 gram suiker en de eierdooiers en klop dit even goed door elkaar.

Zet de kom op de pan en laat het mengsel al roerende binden. Haal van het vuur af en los de blaadjes gelatine hier in op.

Klop de slagroom bijna stijf met 50 gram suiker, geraspte tonkaboon en voeg al kloppende het ei mandarijnmengsel toe. Zet de kom even in de koelkast.

Klop ondertussen de eiwitten luchtig met 2 eetlepels poedersuiker voeg het roommengsel toe en spatel deze goed door. Doe het gehele mengsel in een spuitzak en leg deze een half uur in de koelkast.

Vul de mandarijnen en Bestrooi eventueel met wat chocolade rasp en wat uitgesneden partjes mandarijn. Zet koel weg tot gebruik.

Dit is een dessert wat je 2 dagen van tevoren al kunt voorbereiden.

Qua presentatie de room zou ook in glaasjes kunnen worden geserveerd met bv onderin een beetje van de likeur, laagje room laagje koekruim of geraspte chocolade.

Met deze room kan je ook mini tiramisu maken in stalen ringen dunne koekjes dopen in koffie met mandarijnlikeur en dit met de room afwisselend stapelen.

Even op een schaal gezet verschillende presentaties mogelijk
Mis en place

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s