Arepa alinda

Arepas zijn Zuid-Amerikaanse maïsmeel broodjes die je gevuld en ongevuld kunt eten, zoet of hartig kunt maken naar eigen voorkeur.

Let op je hebt hier voorgekookt maïsmeel voor nodig van meestal het merk Pan in Nederland verkrijgbaar bij de jumbo en de tokos en de Marokkaanse supermarkten. Geen ander maïsmeel is geschikt.

Ik gebruik een flinke theekop om alles af te meten van 300ml.

Arepa alinda is een hartige arepa.

2 kop voorgekookt maïsmeel

1 zoete geroosterde puntpaprika

1 Theelepel komijn

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel zout

1 teen knoflook

1 kleine rode ui

Pureer de ui, puntpaprika, knoflook, en specerijen en zout tot een dikke drap. Doe dit in je kop die je gebruikt om af te meten en vul aan met water.

In totaal heb je 2,5 kop water inclusief paprikapuree nodig. Meng dit met het maïsmeel en Kneed even goed door.

Gebruik een hamburger sterker met een plastic vel erin om mooie rondjes te drukken.

Ik gebruik een grote ijsboltang om porties te maken maar je kunt met de hand ongeveer 9 ballen maken van formaat middelgrote gehaktbal.

Maak mooie schijfjes en bak ze in ongeveer 5 minuten rondom goudgeel in een neutrale olie naar keuze in een antiaanbakpan. Laat ze afkoelen voor het vullen naar keuze. Ik nam kaas, maar je kunt ook ham, salade of kip nemen bv.

Voor neutrale arepa gebruik je 2.5 kop water en geen gehakte groente en specerijen.

Voor zoete arepas gebruik je bv wat kaneel in het deeg en een paar el rietsuiker en vul je ze met jam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s