Op vakantie eten wij graag lokaal gebak en sommige taarten worden al gauw favoriet zoals in de Duitstalige landen er altijd wel een heerlijke walnotentaart op de kaart staat die mij meteen terug laat denken aan vakantie.

Voor een vorm van 28cm doorsnede.
Begin met het deeg te maken.
500 gram bloem
250 gram roomboter in kleine blokjes
150 gram kristalsuiker
1 eetlepel bakpoeder
1 ei los geklopt
1 Theelepel citroenrasp
Snufje zout.
Meng van bovenstaande ingrediënten een mooi stevig deeg bekleed er een vorm mee en zet deze in de koelkast. Rol ook vast de bovenkant uit en leg deze apart.
Maak nu de vulling.
50 gram roomboter
300 gram suiker
250 ml slagroom
250 gram grofgehakte walnoten
Smelt de boter en voeg de suiker toe. Verdeel dit over de bodem van een dikke pan en laat dit op mediumlaag vuur smelten tot lichtbruin, voeg nu de slagroom toe. De suiker zal even stollen maar dit lost weer op in de room. Roer af en toe door. Na een minuut of 10 zal alles weer egaal en caramelachtig van kleur worden. Als je ziet dat de massa omhoog komt schep dan de noten erdoorheen verwarm nog even goed door en zet de pan van het vuur af.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de vulling op het deeg en dek af met de lap achtergehouden deeg, bestrijk de taart met eigeel en bak deze af in 40 minuten op 200 graden.
Laat de taart volledig afkoelen voor gebruik en snijd kleine puntjes.

Hoi Ingrid
Net je pindakaas koekjes uit de oven gehaald.
Je recepten kloppen altijd.
Blij mee.
Fijne dag
Groetjes Marlies
LikeLike
Dank je Marlies en geniet eraan lekkere koekjes zijn het
LikeLike