Amandeltaart met appel

on

Een recept van Nigella Lawson uit haar feestkookboek. Een feestje is het wel en nog glutenvrij ook voor de liefhebber.

3 appels in kleine stukjes even zacht koken en pureren ongeveer 300ml

8 eieren

260 gram amandelmeel

65 gram gehakte hazelnoten

275 gram kristalsuiker

1 el citroensap

50 gram geschaafde amandelen, om de taart mee te bestrooien

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren op samen met de suiker tot een creme massa. Voeg de overige ingrediënten toe en mix even goed door.

Vet een springvorm van 28cm in met olie en leg een bakpapier op de bodem.

Vul de vorm en Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart in 35 minuten op 180 graden goudbruin. Laat afgedekt afkoelen.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Stef (Pompoen) schreef:

    Klinkt makkelijk én lekker ☕

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Gemakkelijk jazeker

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s