Een lekkere dikke smeuïge soep vol kip en met die pindasmaak waardoor je er nog een bordje extra van wil opscheppen.

Voor 3liter soep
1 kilo kippenpoten met vel
200 gram wortel in stukjes
100 gram geschilde aardappel in stukjes
2 uien in stukjes
2 liter kippefond, bouillon, plus 1 liter water
1 lepel zeezout
1 Theelepel pul biber (chili pepervlokken)
1 eetlepel zwarte bonensaus
1 Theelepel misocreme
1 Theelepel tamarindepasta
1 portie verse saté saus voor recept klik
https://ingridzijkookt.com/2017/03/04/pindasaus/
Een halve pot pindakaas zonder suiker
Handjevol fijngesneden koriander
2 bosuitjes in plakjes
100 gram taugé
4 gekookte eieren
Zet de kip op met de fond, ui, aardappel en wortel. Laat dit 2 uurtjes zachtjes pruttelen.
Haal de kip uit de bouillon en maak deze schoon, doe het kippenvlees terug in de pan
Voeg de overige ingrediënten toe op de taugé en eieren na.
Nu moet je de soep gaan binden. Maak hiervoor een maïzena papje aan van 40 gram maïzena met een kopje koud water. Roer de helft door de hete soep en wacht even of de binding naar smaak is. Eventueel nog wat meer toevoegen ik houd ervan als de soep goed gebonden is. Serveer met taugé en gekookte eieren en wat gefruite uitjes.
Je kunt nog meer groentes toevoegen voor meer vulling. Zelf vind ik prei absoluut niet lekker in deze soep. Maar wel sperziebonen, witte bonen, pastinaak bv.
