Een combinatie van zowel een lekker koekje als een cake!
– cakevorm van 30 cm
- 250 gram bloem
- 200 ml zonnebloemolie
- 200 gram lichtbruine basterd suiker
- 5 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder
- Theelepel vanille extract
- 5 stroopwafels in stukjes gesneden van 1cm
Klop de eieren dik en schuimig.
Voeg de olie toe en klop even door en voeg de overige ingrediënten toe, klop even door.
Vet het bakblik in eventueel een bakpapiertje op de bodem dan komt de cake makkelijker uit de vorm.
Bak de cake 55 minuten op 175 graden.

Goedemiddag Ingrid,
Deze cake ziet er echt heerlijk uit! Ik heb alleen een vraag; ik heb nog nooit een cake gebakken met zonnebloemolie, altijd met boter. Is het lekkerder met olie of maakt het niet uit?
En nog een vraagje: bak jij met hetelucht of anders?
Groetjes Marina
LikeLike
Je kunt ook roomboter gebruiken, qua vetgehalte is het even hoog, olie geeft vaak een iets smeuigere resultaat. Voor alle ovens dezelfde tijd gebruiken bij dit recept.
LikeLike
Hi Ingrid nog even een vraagje; moet er geen bakpoeder Nij India recept?
Gr. Marina
LikeLike
Goedemorgen Ingrid,
Klopt het dat in deze cake geen bakpoeder gebruikt wordt?
Gr. Marina
LikeLike
Goed opgemerkt meteen aangepast 1 eetlepel bakpoeder aangepast
LikeLike
Thanks, maar ik heb hem inmiddels zonder gemaakt😄 Ik dacht zal wel met de olie te maken hebben. Maar hij ziet er best uit, nu nog proeven😋
LikeLike
Ik heb het vergeten op te schrijven. Zonder zal de cake iets vaster zijn. Maar zeker wel smaken
LikeLike