Lekker zelfgemaakte mueslirepen of de hippe naam Granola Bars. Ik kwam het originele recept tegen op bigger bolder baking.com van Gemma
Voor 14 repen
- 85 gram havermout
- 45 gram gepofte granen naar keuze boekweit, spelt, rijst, etc
- 60 gram gesmolten roomboter
- 70 gram honing naar keuze
- 60 gram rietsuiker
- Halve theelepel zout
- Halve theelepel vanillextract
Dit is de basis hieraan voeg je toe een van onderstaande smaken naar keuze.
Smelt de boter met de suiker, honing, zout en vanille in een pannetje.
Voeg dan alle ingrediënten toe en roer goed door tot het dik enbkleverig aanvoelt.
Bekleed een bakblik van ongeveer 25 bij 20 cm met bakpapier en druk de mueslimassa erin stevig aan.
Snijd in repen en bewaar luchtdicht in een trommel eventueel in een stukje bakpapier oprollen.
Smaaktoevoegingen
Rozijn, kokos, noot
- 25 gram kokosrasp
- 45 gram rozijnen of ander gedroogd fruit in stukjes
- 45 gram gehakte nootjes naar keuze
Pindakaas, kokos
- 75 gram pindakaas of speculoos, samen met de honing suiker en boter verwarmen
- 45 gram kokos
- 45 gram nootjes
Chocolade
- 30 gram cacaopoeder
- 170 gram gehakte chocolade naar keuze
Je kunt allerlei variaties bedenke van smaaktoevoegingen bv van citroenrasp, Cranberries, gemalen bananenchips, alle soorten noten en pinda’s, gevriesdroigde vruchten zoals aardbeien en framboos, witte chocolade of caramelschilfers oneindige variaties denkbaar. Je kunt de onderkant van een reep ook in gesmolten chocolade dopen is dan iets steviger en bv geschikt als kindertraktatie.