Oud Hollandse koekjes

on

Weer een technische opdracht van Heel Holland bakt, 1 deegje en 3 soorten koekjes bakken. En dat met een simpel oubliedeeg. Het originele recept staat op Heelhollandbakt

  • 100 gram zachte roomboter, gesmolten
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • Snufje zout
  • 50 gram Zeeuwse bloem
  • 50 gram patentbloem

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en doe het in een spuitzak met spuitmond nr 9.

Verwarm je oven voor op 180 graden.

3 aparte bakbladen klaarzetten met bakpapier.

Kattetongen

  • 300 gram pure chocolade au bain marie

Spuit 10 repen van 10 cm op de bakplaat.

Bak de repen ongeveer 12 minuten totdat de randjes goudbruin zijn.

Als de tongen zijn afgekoeld, voor de helft in de chocolade dopen en op de bakplaat laten opstijven.

Gevulde oublies

Spuit 20 toefjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12 minuten tot de randjes bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen.

Voor de cremevulling heb je nodig

  • 100 ml melk
  • 10 gram suiker
  • Theelepel vanille extract
  • 10 gram custardpoeder

Dit klop je goed door elkaar en verwarm het dan in een steelpan op het vuur tot de vla gebonden is. Stort dit op een bord en leg op de vla een vel plastic folie en zet weg op kamertemperatuur.

  • 150 gram zachte boter
  • 50 gram witte basterd suiker

Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en voeg de banketroom toe en klop stevig door tot je een mooie egale massa hebt.

Doe de botercreme in een spuitzak en spuit een dotje op een afgekoeld koekje en duw er de andere helft voorzichtig op.

Oublierolletjes

  • Matje, karton om een mal van te maken van 1 mm dik.
  • Spatel of deegkrabber
  • 5 oublierolletjes of stelen van een pollepel.

Knip een cirkel van 9 cm doorsnede uit het matje.

Leg het matje op het bakpapier en spatel een toef deeg in het midden en strijk met een palet mes uit tot een dunne cirkel van 1 mm dik. Maak 8 cirkels.

Bak de cirkels ongeveer 5 minuten tot de randen bruin zijn. Haal uit de oven en rol meteen het koekje om de rvs rolletjes of stelen heen en laat afkoelen. Haal het koekje er voorzichtig vanaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s