Kletskop!

on

Een superkrokant koekje, en zo gebakken. Het loopt wel heel erg uit dus veel tussenruimte nodig op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdichte trommel want anders worden ze zacht. Het recept is van Cees Holtkamp

  • 30 gram geroosterde amandelschaafsel of hazelnoten in stukjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram gesmolten boter
  • Halve theelepel kaneel
  • 50 gram patentbloem of Zeeuwse bloem
  • 20 ml melk

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng van alle ingrediënten een zacht deeg en leg dit in de koelkast voor een uur.

Ik nam een maatschepje van een theelepel en leg de koekjes met ruime afstand op de bakplaat met bakpapier en druk ze met de vingers plat.

Bak de koekjes in 5 minuten mooi bruin. Blijf het in de gaten houden want elke oven is anders en soms heb je een minuut langer of korter nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s