Appel carre beignets

on

De bladerdeeg appelbeignets zijn meestal rond maar persoonlijk vind ik de vierkante envelopjes makkelijker te maken als je de diepvriesbladerdeeg pakjes gebruikt elk plakje is een flapje en je hebt geen afnijsels. Bij de rollen bladerdeeg maakt het natuurlijk niet uit, gebruik dan een niet te grote appel en een uitsteker die 1 cm rond de appel groter is. In het midden van de appel leg ik een bolletje verse spijs.

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg of 1 rol bladerdeeg
  • 4 appels geschild en met een klokhuisboor klokhuis eruit in plakken van 1 cm gesneden
  • Kaneel
  • Fijne tafelsuiker
  • Ei losgeklopt om te bestrijken
  • Spijs gemaakt van 100 gram amandelmeel, 100 gram fijne suiker, 1 theelepel kaneel, even doorkneden is voldoende.

Leg in elk plakje in het midden een schijf appel

Bestrooi met wat kaneel

Druk in het midden een bolletje spijs.

Bij vierkante plakjes bestel ik de randen met ei en plak de punten overlappend naar elkaar toe als een envelop

Bij rondjes bestrijk rond de appel met ei en druk een ander rondje bovenop en druk de randjes goed vast.

Frituur ze rondom in ongeveer 7 minuten goudbruin.

Laat een beetje afkoelen en Bestrooi met kaneelsuiker.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Carol van Gisbergen schreef:

    Hai Ingrid… wat doe je voor vocht erbij om amandelspijs te kneden? Een ei ?
    Lieve groet Carol

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Er is niet echt vocht nodig als je de amandelmeel met de suiker laat draaien dan vormt zich een pasta. Een eitje mag als je dat smeuïger wil neem dan een half ei op deze hoeveelheid

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s