De bladerdeeg appelbeignets zijn meestal rond maar persoonlijk vind ik de vierkante envelopjes makkelijker te maken als je de diepvriesbladerdeeg pakjes gebruikt elk plakje is een flapje en je hebt geen afnijsels. Bij de rollen bladerdeeg maakt het natuurlijk niet uit, gebruik dan een niet te grote appel en een uitsteker die 1 cm rond de appel groter is. In het midden van de appel leg ik een bolletje verse spijs.
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg of 1 rol bladerdeeg
- 4 appels geschild en met een klokhuisboor klokhuis eruit in plakken van 1 cm gesneden
- Kaneel
- Fijne tafelsuiker
- Ei losgeklopt om te bestrijken
- Spijs gemaakt van 100 gram amandelmeel, 100 gram fijne suiker, 1 theelepel kaneel, even doorkneden is voldoende.
Leg in elk plakje in het midden een schijf appel
Bestrooi met wat kaneel
Druk in het midden een bolletje spijs.
Bij vierkante plakjes bestel ik de randen met ei en plak de punten overlappend naar elkaar toe als een envelop
Bij rondjes bestrijk rond de appel met ei en druk een ander rondje bovenop en druk de randjes goed vast.
Frituur ze rondom in ongeveer 7 minuten goudbruin.
Laat een beetje afkoelen en Bestrooi met kaneelsuiker.
Hai Ingrid… wat doe je voor vocht erbij om amandelspijs te kneden? Een ei ?
Lieve groet Carol
Verstuurd vanaf mijn iPad
LikeLike
Er is niet echt vocht nodig als je de amandelmeel met de suiker laat draaien dan vormt zich een pasta. Een eitje mag als je dat smeuïger wil neem dan een half ei op deze hoeveelheid
LikeLike