Een flink recept vond ik van dit Griekse kerstkoekje, ideaal om uit te delen. Het is een heel bros roomboter koekje wat bij aanraken met je tong smelt en een kop thee erbij is dan wel handig. Het originele recept komt van grieksegids
Dit recept is voor 150 koekjes, in zakjes doen en uitdelen maar.
- 500 gram zachte roomboter
- 250 ml zonnebloemolie
- 3 el Amaretto
- 100 gram poedersuiker
- 2 el bakpoeder
- 1300 gram patentbloem
- 1 theelepel amandelextract
- 200 gram amandelmeel
500 gram poedersuiker om te bestrooien. Ja echt!
Meng de boter, olie en de drank door elkaar samen met de 100 gram suiker.
Voeg de overige ingrediënten toe en Kneed er een zanderig zacht deeg van. Met de keukenmachine alleen als je een grote kom hebt en een sterke motor of anders met de hand.
Verwarm je oven voor 150 graden, hete lucht.
Bekleed de ovenplaten met bakpapier.
Rol het deeg uit tot 1,5 cm dikte of maak met de ijsboltang van 3 cm doorsnede bolletjes.
Leg ze met kleine tussenruimte op de bakplaat. Bak ze in 30 minuten tot licht goudbruin.
Bestrooi ze na het bakken direct met een dikke laag poedersuiker, dan hecht de suiker beter, en laat ze hierna volledig afkoelen niet stapelen voordat ze koud zijn.
Hoi Ingrid.
Hoelang zijn deze en de Melomakarona koekjes te bewaren?
De amaretti morbide zijn hier nog steeds een favoriet.
LikeLike
Ze zijn wel een maand houdbaar in een afgesloten trommel
LikeLike