Oftewel zachte Italiaanse amaretti.. waar je de vingers bij geflikt en stiekem er nog 3 opeet als niemand kijkt. Ze zijn lang houdbaar dus ook leuk om cadeau te geven. Dubbele portie maken is aanbevolen.
Voor ongeveer 34 koekjes van 5 cm doorsnede heb je nodig
- 2 eiwitten
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 200 gram amandelmeel
- 1 theelepel amandelextract
- 80 gram poedersuiker om in te rollen
Vverwarm je oven goed voor op 175 graden.
Klop de eiwitten stijf tot luchtige vlokken.
Voeg in 1 keer de overige ingrediënten toe en klop nog even door. Je hebt nu een soort van dikke spijs.
Neem een ijsboltang van 3 cm doorsnede en maak afgestreken bolletjes die je in de poedersuiker laat vallen.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en 4 cm tussenruimte.
Bak ze 14 minuten op 175 graden tot goudbruin.
Haal ze uit de oven en schuif het bakpapier van de hete bakplaat af.
Waar kun je een ijsboltang van 3 cm doorsnede kopen? Ik zoek me suf…..en kan maar niet slagen!
LikeLike
Bij elke kookwinkel verkrijgbaar oldenhof bv is een goede
LikeLike