Een variatie op de bekende banketstaaf.
Ik nam voor het gemak een rol bladerdeeg maar dat kan je natuurlijk ook zelf maken.
Amandelspijs gemaakt van
- 200 gram gemengde noten fijngemalen,
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
Dit spijs goed vermengd enkele dagen op smaak laten komen in de koelkast.
Voor de dadelspijs maal je 400 gram dadels fijn tot een pasta of gebruik je kant en klare pure dadelpasta van de Marokkaanse supermarkt.
Meng de 2 samen goed door elkaar en voeg 100 gram grote Turkse rozijnen toe. Maak van de spijs rollen van 4 cm doorsnede. En bekleed deze met bladerdeeg.
Leg de rollen spiraalsgewijs in een springvorm of rond cakeblik.
Bestrijk met ei en bak de ring 25 minuten af op 190 graden.
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels witte basterd suiker
- 75 gram pistache nootjes
Maal de nootjes fijn met de basterdsuiker.
Bestrijk de dadelnotenring met de honing en Bestrooi met de pistachesuiker.