Quiche met huttekase en groentes

In quiche kan je echt alles kwijt wat op moet. Zo had ik een kilo huttekase gekregen in een togoodtogo pakket. En een zak roerbakgroentes van 500 gram met voornamelijk prei en champignons.Voor een quiche van 26 cm doorsnede

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter, koud in kleine stukjes gesneden
  • 1 ei
  • Snuf zout en peper en wat zwart sesamzaad of andere smaakmakers qua specerijen of kruiden.

Hiervan snel met de keukenmachine een deegje kneden. In een ingevette bakvorm doen en in de koelkast zetten.Voor de vulling

  • Roerbakgroentes naar keuze 400 gram. Deze quiche bevat prei champignon, rode ui.
  • 200 gram aardappelblokjes, voorgekookt
  • 2 teen knoflook
  • 2 eetlepels nootjes fijngehakt of idg nam ik zonnebloempitten

Dit samen 10 minuten roerbakken zodat de vulling niet te nat is op het deeg.

  • 4 eieren
  • 400 gram huttekase
  • 50 gram maïzena
  • 100 gram creme fraiche
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Zwarte peper 1 theelepel
  • 1 theelepel zeezout gemalen
  • Specerijen naar smaak, bv halve theelepel gerookte paprika, beetje piment, groene kruiden enkele eetlepels varieer gerust.

Klop dit mengsel goed door elkaar.De bodem kan je nu ook blindbakken met een bakpapier op de bodem en wat bakkorrels die je na 30 minuten weer verwijderd. Ik sla deze stap vaak over als de vulling niet te nat is. Soms ben ik wat ongeduldig, verstandiger is het echter wel om even 30 minuten op 180 blind voor te bakken.Vul de bodem met het groente mengsel. En giet hierop het kaas eimengsel. Decoreer met wat tomaat of paprikareepjes of wortelsliertennaar keuze.Bak de quiche onderin de oven af op 180 graden in 1 uur ik gebruik de hete lucht stand.Ik maakte wat meer deeg zodat ik er nog 2 kleine quiche vormen mee kan bedekken. Dit deeg is ook prima in te vriezen of in de koeling te bewaren voor max 3 weken. Ideaal voor de feestdagen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s