Ik ben dol op kerstkransjes, vooral zelfgemaakte met amandelschaafsel in allerlei vormen het hoeven geen kransjes te zijn. De basis van dit recept komt uit de bakbijbel van Rutger, maar ik heb het een en ander aangepast zoals altijd vind ik kaneel een lekkere toevoeging, bv in combinatie met vanille extract en gebruik ik liever bakpoeder dan de soda. Je kunt makkelijk variëren met smaakjes bv wat amandelextract of geraspte tonkaboon.
- 200 gram roomboter
- 160 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel citroenrasp
- Snuf zout
- 1 eidooier
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
Maak van bovenstaande ingrediënten een stevig koekjesdeeg en laat dit in folie rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en steek er mooie vormpjes uit. Met tussenruimte op de bakplaat leggen.
Bestrijk de koekjes met ei en bestrooi met het schaafsel
- Losgeklopt ei
- Amandelschaafsel 50 gram
De koekjes afbakken in een goed voorverwarmde oven van 170 graden.
170 graden 14 tot 16 minuten