Een soep met een Mexicaans tintje, een variant op die uit de soepbijbel.
- 5 rode paprikas in stukken
- 500 gram winterpeen in stukken
- 2 uien fijngesneden
- 300 gram geschilde aardappel in stukken
- 3 tenen knoflook
- De steeltjes en wat blaadjes van een bos koriander fijngehakt. 1 hand korianderblad achter houden voor garnering
- 400 gram cheddarkaas
- 50 gram nachos chill american
- Eetlepel komijn
- Eetlepel korianderpoeder
- Eetlepel gerookt paprikapoeder
- Theelepel chilipoeder
- Eetlepel zeezout
Ter garnering korianderblad, wat gebroken nachos, geraspte cheddarkaas.
De paprika samen met de aardappels, ui, koriander, knoflook in een pan kort roerbakken met de specerijen in een ruime soeppan. Voeg 2 liter kokend water toe en kook de soep gaar.
Pureer de soep en voeg de kaas en 50 gram nachos toe pureer nog even met de kaas mee en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.