Een snelle maar zeer smakelijke soep, ontstaan doordat ik in een togoodtogo pakket 2 zakken Hollandse roerbakgroentes kreeg.
- 800 gram gemengde groentes hier zat in bloemkool, prei, wortel, kool, peterselie, broccoli
- 3 aardappels in stukjes
- 140 ml crème fraiche
- 1 liter kippefond of groentebouillon
- Eetlepel zeezout, pulbibervlokken theelepel (rode pepervlokken)
Doe de groente en de aardappels en specerijen in een grote pan en giet er de bouillon en 2 liter water bij en breng aan de kook.
Als de groentes gaar zijn voeg dan de creme fraiche toe en pureer de soep.
Snipper na het pureren een flinke hand peterselie en voeg eventueel wat soepballen toe.
Kipgehaktsoepballen
- 500 gram kipgehakt
- 1 el ketjap
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 1 theelepel foelie
- Snuf piment
- Snuf zeezout gemalen
- 1 ei
- 100 gram paneermeel
- 2 el gesnipperde peterselie
Kneed alles tot een stevig gehakt en draai er grote soepballen van en kook deze apart gaar en voeg ze toe aan de soep.