Een klassieker in een iets andere uitvoering dan de sneeuwster.
Maak eerst de advocaat.
5 eigelen, van grote eieren, 150 gram poedersuiker, 175 ml inmaakbrandewijn, merg van 1 vanillestokje
De eigelen tot een dikke romige creme kloppen met de suiker, langzaam al kloppend de brandewijn toevoegen en daarna al roerend au bain Marie verwarmen totdat het mengsel dik is geworden. Af laten koelen tot gebruik in de koelkast.
En daarna de biscuitbodem
Biscuitdeeg
Voor een vorm van 26cm
- 5 eieren
- 150 gram patentbloem
- 150 gram poedersuiker
- Snuf zout
Klop de eieren in 8 minuten mooi luchtig en romig.
Klop de poedersuiker erbij nog even flink doorkloppen.
Zeef de bloem erboven. En spatel de bloem en het zout, er goed doorheen. Niet meer kloppen.
Schep het beslag in een ingevette vorm zorg dat er een rondje bakpapier op de bodem ligt.
Bak de biscuittaart 25 minuten op 180 graden.
Laat het biscuit afkoelen en snijd deze dan doormidden.
De advocaat hier heb je maar 250 ml van nodig, dus die andere potjes zijn ideaal om weg te geven.
Maak een banketslagroom
- 4 blaadjes gelatine laten weken in koud water
- 2 eigelen
- 4 eetlepels melk
- 40 gram poedersuiker
- 500 ml slagroom
- 250 ml koude advocaat
- 50 gram poedersuiker
Zet een pan op met water waar een grotere kom in past.
In deze kom klop je de eigelen, de 40 gram poedersuiker en de melk los. Verwarm deze op het vuur totdat ze mooi gebonden is. Voeg de gelatine toe en klop dit totdat deze opgelost is. Haal de kom van de hittebron.
Klop de slagroom tot bijna stijf met de 50 gram poedersuiker en voeg het roommengsel al kloppend toe, voeg daarna de advocaat toe en roer tot de massa egaal is. Doe de crème in een grote spuitzak en leg deze een uurtje in de koeling.
Snijd de biscuittaart doormidden en bestrijk de helften met een beetje advocaat of sinaasappelgelei van binnen.
Spuit een laagje van de inmiddels half opgesteven room van ongeveer 3 cm dik op een helft en leg de andere helft erop. Is de room nog te dun dan nog even laten koelen.
Besmeer de taart met de overige room bestrooi licht met wat poedersuiker en decoreer de taart met wat chocolaatjes bv.
Zet de taart minimaal 4 uurtjes in de koeling voor gebruik.