Als nagerecht een lekker taartje. Voor 6 personen. Met een romige zachte pudding en koekbodem
- Springvorm 24 cm doorsnede bekleed met bakpapier
- 200 gram speculaas verkruimelen
- 100 gram gesmolten roomboter
Dit samen mengen en in de ingevette vorm drukken met een opstaand randje. Zet de bodem in de koelkast.
- 4 eierdooiers
- 500 ml volle melk
- 40 gram maïzena
- 60 gram rietsuiker
Klop de eierdooiers los in wat van de melk samen met de maïzena tot een glad papje is ontstaan. Roer dit door de melk en breng deze roerend aan de kook. Blijf roeren met een garde tot de vla is gebonden. Schenk de warme vla op de bodem en bestrooi met 40 gram rietsuiker. Zet de taart weer in de koelkast en laat geheel afkoelen.
Neem een bruleebrander en strooi nog wat poedersuiker over de taart en brand er een mooi caramellaagje op. Serveer direct.