Een lekkere knisperige chocoladewafel die ik in België wel eens kocht in Brugge. De jongens zaten dan van oor tot oor te smullen en ze zijn super makkelijk te maken ook met 1 van de vele gepofte graansoorten heb je ze zo gemaakt. Ik nam vandaag rijst maar gierst, spelt, havermout kan ook allemaal als het maar gepofte is.
Voor 6 wafels
- 6 vormen met losse bodem bv quichevormpjes
- 200gram chocolade gesmolten
- 1 literkan gevuld met een gepofte soort, gewicht doet er niet toe het gaat om het volume
- Nootjes, rozijnen, snoepjes, gedroogde abdikozenstukjes etc naar smaak een handvol hiervan gebruiken
- Strooisels om te decoreren van noten tot gebakshagel
Smelt de chocolade au bain Marie en roer in een diepe kom alles door elkaar. Doe een laagje van 4 cm in een vorm en druk stevig aan.
Versier met wat decoratie hagel of nootjes
Laat de wafels opstijven in de koelkast voor een uurtje.
Haal ze koud uit de vorm en bewaar op een koele plek in een afgedekte box.