Mokka siroop

Een siroop die je kunt gebruiken in gebak, sauzen, koekjes deeg, desserts of gewoon zo een lepeltje aflikken. En super simpel te maken

Zet 4 espresso en neem een steelpan met dikke bodem. Los 500 gram suiker op in de espresso en breng dit samen aan de kook.

Zorg dat de suiker niet heter dan 100 graden word anders krijg je een dikke klont, dus als het borrelt vuur lager en als de siroop van de lepel afloopt als een dunne maar ietwat stroperige siroop dan uitzetten. Na afkoelen wordt ze dikker. Laat de espresso al roerend indikken tot siroop dikte.

Draai het gas uit en giet de hete siroop in flesjes, pas op erg heet.

Oneindig houdbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s