Bananen toffee cheesecake

Voor dagen dat je een ontzettende trek hebt in een verwen stukje taart.Maak eerst de bodem van fonceerdeeg. Springvorm van 30cm doorsnede.

  • 250 bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 1 klein ei
  • 5 gram bakpoeder

Kneed hiervan een zacht egaal deeg en leg dit 30 minuten in de koelkast.

Bekleed een bakvorm met dit deeg met een opstaand randje van 4 cm.Bak de bodem blind af 30 minuten op 170 graden. Haal de bakbonen na 30 minuten eraf en laat de bodem nog 10 minuten in de oven staan

Maak nu de vulling.

  • 450 gram verse roomkaas
  • 3 eieren kamertemperatuur
  • 6 bananen
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el kaneel
  • 1 el cacao
  • 100 gram suiker

Pureer dit tot een glad beslag en giet dit in de taartbodem.Bak de taart 1 uur op 135 graden, laat na de baktijd afkoelen in de oven.

Zet de taart daarna minimaal 1 uur in de koelkast.

Decoreer met 300 gram dulche de leche. Maak dit door een blikje gecondenceerde melk 4 uur in een pan met zacht kokend water te laten staan. Goed af laten koelen voor gebruik. Opspuiten met ren spuitzakje gaat het beste.

Doe bananenplakjes voor je ze ter decoratie op de taart legt even door een warme citroengelei halen dan verkleuren ze niet.

Doe de toffee in een spuitzak en spuit lijnen op de cheesecake.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s